Preventief onderzoek in de Alta Kliniek

De betekenis van een preventief onderzoek en de mogelijkheden van een vroege herkenning

Veel mensen gebruiken een preventief onderzoek reeds op jonge leeftijd om zichzelf te informeren over de actuele eigen gezondheid en de eventuele risicofactoren tijdig te kunnen voorkomen welke wellicht later tot negatieve uitwerking kunnen leiden.

Preventieve onderzoeken zouden niet alleen mensen moeten aanspreken die klachten of ziektes hebben, maar ook degene die geen herkenbare risicofactoren of klachten hebben.

Veel herkenbare factoren als

  • beroepsstress
  • weinig beweging
  • slechte voeding of
  • familiare geschiedenis

kunnen de gezondheidsrisico’s verhogen.

Mogelijkheden bij een vroege herkenning

Zowat elke dag wordt er in de media bericht over nieuwe medicijnen, nieuwe operatiemethodes en de nieuwste therapieën. De constante stroom van vernieuwingen in de medische wereld is ongelofelijk groot. Inmiddels kunnen daardoor veel patiënten met ernstige ziekten genezen worden, terwijl dat jaren gelden nog niet mogelijk was.

De beste therapie is vaak zonder resultaat als deze niet op tijd begonnen wordt. De genezingskansen nemen bij sommige ziekten toe als deze in een vroeg stadium ontdekt worden. Hieruit resulteert de mogelijkheid om een vroegtijdige behandeling of het vermijden van ziektes bij een tijdige identificatie van potentiele risicofactoren. Preventief onderzoek kan zo aan belangrijkheid winnen.